KUKULU  _  interactief theater voor een jong publiek

In 2010 besloten twee afgestudeerden van het poppenspelprogramma aan de Kunstacademie van Bratislava om kwaliteitstheater naar de allerkleinsten te brengen. Kukulu begon intensief te touren langs Weens kinderdagverblijven, familiecentra.
Drie producties later zet Kukulu zijn werk voort in België en toert het langs theaters en culturele centra in Nederland, Luxemburg, festivals in Finland, Slowakije en Oostenrijk.
Onze drijfveer is het schrijven en vertellen van verhalen waarin een wezen centraal staat en het publiek, vooral jonge kinderen, de confrontatie met dit personage kan aangaan. Onze helden worstelen vaak met angsten of mislukkingen. Terwijl we de verhaallijn volgen en zoeken naar oplossingen, laten we kinderen meedoen. We creëren een veilige ruimte, waar kinderen kunnen reageren, dichter bij het gebeuren komen, lachen en vragen stellen. Kukulu’s theatershows zijn interactief en het publiek maakt deel uit van het verhaal.

 

LEN KOH

Lena Stael Kohut is oprichtster van Theater Kukulu, artistiek directeur en performer. Ze studeerde theater regie aan de Kunstacademie in Bratislava, Slowakije en performing arts aan de Academie voor Toegepaste Wetenschappen in Turku, Finland. Kukulu begon als een koffertheater met interactieve voorstellingen voor kinderen vanaf drie jaar. Nu richt ze zich op jonger publiek, baby’s en peuters met de vorstelling “Op zee”.

Ze doceert poppenspel als freelancer en organiseert Dramatelier, creatieve workshops gebaseerd op technieken van drama in education.

Ze schrijft poëzie en creëert beelden en video projecties met analog projectoren. Ze woont en creëert in België.

@lena_stael_kohut

 

TER MOJ

Tereza Mojžišová is decor- en kostuumontwerpster en poppenmaakster.

Ze studeerde scenografie en technologie in figurentheater aan de Kunstacademie in Bratislava, Slowakije. Ze werkte samen met verschillende Slowaakse theaters en momenteel werkt ze voor de kunststudios van het Slowaaks Nationaal Theater (SND), Bratislava.

Om poppen te maken is ze vooral bezig met boetseren en naaien. Ze stond aan de wieg van de oprichting van Theater Kukulu en ze is de auteur van de meeste poppen en visuele componenten.

Ze houdt van kinderboeken, tentoonstellingen, theatervoorstellingen en concerten. Ze woont in Bratislava met haar man en twee kinderen.

@tereza.mojzis

 

Samenwerking met kunstenaars: AnnaMarie Ignarro (music), JakobVerstichel (poppenspeler), Alex Dubravicka (graphics), Fran Van Gysegem (video), Roos Buskes (poppen design)

Partners en samenwerking

edudrama logo     klank logo